Hoe het werkt

Uitgelegd in 5 eenvoudige stappen


Je denkt er als goed doel, gemeente of bedrijf over na om een sportief evenement te organiseren. Wat komt er kijken bij de organisatie van een Virtual Event? We leggen je graag uit hoe je in vijf eenvoudige stappen je Virtual Event organiseert.

STAP 1: Samen creëren we online een Virtual Event

Ieder evenement begint met een fase van besluitvorming. Active Birds stelt jouw organisatie proactief vragen als:
Waarom organiseren we dit evenement?
Wat voor evenement gaat het worden?
Wat sluit aan bij jullie missie en doelgroep?
Wanneer vindt het evenement plaats?

De kosten worden in kaart gebracht, evenals de haalbaarheid en het beoogde succes. De uitkomst van deze ‘denk-fase’ vormt de basis om daadwerkelijk met de organisatie van het Virtual Event van start te gaan.  

STAP 2: We faciliteren de inschrijving en verzorgen de ‘deelnemerspakketten’

Ons concept is full service: geen extra werk! In deze stap richt Active Birds het inschrijfplatform compleet in. Ook zorgen we ervoor dat eventuele donaties aan goede doelen kunnen worden verricht en de mogelijkheden voor upsell zijn bekeken.

STAP 3: Samen mobiliseren we je achterban

Het is zover: de publieke lancering van je Virtual Event! Samen zorgen we voor een sterke kick-off van het evenement, zowel on- als offline. Natuurlijk is een wervingscampagne ontwikkeld, die we tijdens deze ‘engagement-fase’ uitrollen.

EVENT DAY

Je Active Birds kiezen zelf een startlocatie en een starttijd op de eventdatum en leveren de sportieve prestatie. Ze maken gebruik van de unieke live tracking app. In de brief met deelnemersinfo, die alle deelnemers voorafgaand aan het evenement hebben ontvangen, staat precies uitgelegd hoe de app werkt. In het live leaderboard vindt elke minuut een update plaats met nieuwe resultaten.  

STAP 4: We belonen de Active Birds voor hun prestatie

Op welke manier je je Virtual Event ook invult: op Event Day staat de prestatie van de individuele deelnemer voorop. Natuurlijk eindig je het evenement met een apotheose. De medaille is de ultieme beloning voor iedere prestatie. Alle betrokkenen worden bedankt en de resultaten/uitslagen worden gedeeld.

STAP 5: Evaluatie en toekomstperspectief

Geen enkel evenement is perfect. Er is altijd ruimte voor verbetering. We vragen alle betrokkenen om feedback. Om deelnemers betrokken te houden wordt zo kort mogelijk na het evenement gestart met de communicatie omtrent de volgende editie.

Samen sparren

We denken graag met je mee over jouw doelen en hoe die het beste te behalen zijn. Samen denken we na over vernieuwende en creatieve manieren om invulling te geven aan je ambities. Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Als je alvast een tipje van de sluier op kunt lichten omtrent het vraagstuk, zorgen we ervoor dat de juiste mensen aan tafel schuiven.

Contactformulier
* = Verplicht veld

Active Birds

Polderweg Oost 14
2973 AN Molenaarsgraaf
+31 (0)184 64 22 88
info@activebirds.nl

Nieuwbrief aanmelding

© 2024 | Active Birds