Active Birds en goede doelen

Active Birds biedt goede doelen een full service tool om Virtual Events te creëren voor haar achterban: Profit voor Non-Profit. Een innovatieve methode voor werving en awareness.

Waarom een Virtual Event werkt:
• Unieke fundraiser: inschrijfgelden, extra donaties en upsell
• Activatie van uw donateurs en vrijwilligers
• Communicatietool voor voorlichting en bewustwording
• Exposure voor (zakelijke) partners

Hoe het werkt: Uitleg in 5 stappen

Geefbereidheid neemt af

Goede doelen bereiken minder huishoudens via huis-aan-huiscollectes en de geefbereidheid neemt af. De vooroorlogse generatie in Nederland geeft het meest aan goede doelen, op afstand gevolgd door de babyboomgeneratie, de generaties X (1965-1976) en Y (1977-1999) geven het minst. Goede doelen organisaties zullen moeten investeren en innoveren om deze jongere generaties te bereiken.

Innovatieve vormen van geven

Het is niet zo dat jongeren het helpen van anderen veel minder belangrijk vinden dan ouderen. De uitdaging voor goede doelen organisaties is nieuwe generaties te bereiken met een aantrekkelijk verzoek om bij te dragen. Het is belangrijk dat goede doelen organisaties experimenteren met nieuwe vormen van geefgedrag, zodat nieuwe generaties op hun eigen manier leren te geven. Jongere generaties blijken zich minder voor langere tijd te binden en juist te kiezen voor incidentele vormen als een Virtual Event.

Tegenprestatie bieden

Nederlanders vinden informatie over de besteding en de impact van giften een aantrekkelijke tegenprestatie. Vandaar dat bij het organiseren van een Virtual Event veel aandacht wordt besteed aan communicatie en storytelling. Uitnodigingen, producten of een korting scoren ook goed. Active Birds heeft om deze redenen een digitale goodiebag ontwikkeld, die door goede doelen wordt gevuld met allerlei leuke acties, aanbiedingen en informatie van (zakelijke) partners en het goede doel zelf.

Lees meer over Qoodybag

Samen sparren

We denken graag met je mee over jouw doelen en hoe die het beste te behalen zijn. Samen denken we na over vernieuwende en creatieve manieren om invulling te geven aan je ambities. Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Als je alvast een tipje van de sluier op kunt lichten omtrent het vraagstuk, zorgen we ervoor dat de juiste mensen aan tafel schuiven.

Contactformulier
* = Verplicht veld

Active Birds

Polderweg Oost 14
2973 AN Molenaarsgraaf
+31 (0)184 64 22 88
info@activebirds.nl

Nieuwbrief aanmelding

© 2024 | Active Birds